Volkswagen, ID serisi elektrikli model ailesini genişletmeye devam ediyor. Bu seri dahilinde şu ana kadar ID.3 adlı hatchback model ile ID.4 adlı SUV modeli gördük. Hatta Çin'e özel olarak ID.6 adlı daha büyük bir model de ortaya konuldu.

Volkswagen geçtiğimiz yıllarda, klasik modeli T1'in yeni nesli niteliğinde retro tasarımlı bir konsept model de ortaya koymuştu. O modelin de tamamen elektrikli olması düşünülmüştü ve bu doğrultuda o konsept model, ID Buzz olarak adlandırılmıştı.

Bir süredir de firmanın ID Buzz adlı o elektrikli minibüs projesini üretime hazırladığını biliyoruz. Bu yeni casus fotoğraflar da o projeye ait. Tabii bu görüntülerde, daha önce de olduğu gibi ID Buzz adlı o model, şimdilik T6 Transporter gövdesi altında test ediliyor. Yani retro tasarımlı o elektrikli minibüsün seri üretimde nasıl görüneceğini hâlâ bilemiyoruz.

Galeri: VW ID Buzz, Transporter Gövdesi Altında Testte

Casus görüntüleri incelediğimizde de bu prototipin, standart bir T6'dan biraz daha geniş olduğu da dikkatimizi çekiyor. Aracın toplam uzunluğu ile ön ve arka tampon mesafelerinin de biraz daha kısa olması da yine farkettiğimiz detaylardan oluyor.

Casus fotoğraflara bunun dışında pek fazla yorum yapamıyoruz. ID Buzz hakkında konuşmaya devam edersek de aracın yolcu taşımacılığı için binek versiyonuna ek olarak kargo taşımacılığı için ticari bir versiyonunun bulunacağını da şimdiden biliyoruz.

Gelen haberlere göre de ID Buzz, 3 farklı motor seçeneği sunacak. Bunlardan baz versiyon olanın arkadan itişli ve tek elektrik motorlu olup 200 beygir civarında güç üreteceği belirtiliyor. En üst seviye versiyonda ise çift elektrik motoru ve 306 beygir güçten bahsediliyor. Bu en üst versiyonu ID.4'te de gördük.

Batarya ve menzil konularına bakarsak da ID Buzz'ın 111 kWh'lık büyük bir batarya paketine ve 550 km'lik başarılı bir menzil değerine sahip olarak geleceği belirtiliyor. Hatta menzil değerini yüksek tutmak amacıyla aracın tavanında güneş panelleri bulunacağı da belirtilenler arasında.

Volkswagen, ID Buzz'ın arayüzü için Nvidia gibi büyük firmalarla da işbirliği yapıyor. Aracın ses, jest ve yüz tanıma sistemlerinin bulunacağı daha önceden belirtilmişti. 2017 yılında tanıtılan ID Buzz Concept'in ne zaman üretime alınacağı ise şimdilik belirsiz.