InsideEVs olarak sizlere elektrikli otomobillerle ilgili çok çeşitli istatistikleri hem her ay hem de yılın belirli dönemlerinde aktarmaya özen gösteriyoruz. Bu yeni istatistik haberimizde ise elektrikli otomobillerin ikinci elde en hızlı satılan markalar üzerine konuşacağız. Tabii bu istatistikler, ABD bazlı olacak.

ABD'den Recurrent adlı firma sayesinde elimize ulaşan o istatistikleri hemen aşağıdaki grafikten de görmektesiniz. Grafiğe göre ABD'de ikinci elde en hızlı satan elektrikli otomobil markası, son birkaç aya bakıldığı zaman Tesla olmuş. Ayrıca model bazında da Tesla Model 3 adlı kompakt sedan modelin ikinci el pazarında bu konuda lider olduğu bilgisini ediniyoruz.

İkinci Elde En Hızlı Satan Elektrikli Otomobil Markaları (ABD)
İkinci Elde En Hızlı Satan Elektrikli Otomobil Markaları (ABD)

Hatta Tesla Model 3'ün piyasaya ilk çıktığı 2017 yılında üretim miktarı da düşüktü. 2021 itibariyle üretim miktarı daha da yüksek olduğu için, Tesla Model 3'ün ikinci el elektrikli otomobil pazarındaki bu bol ve hızlı satış liderliğini uzun süre devam ettireceğini tahmin edebiliriz. 

Yukarıdaki grafikte Tesla'yı ikinci el elektrikli otomobil satışları anlamında Fiat, Chevrolet ve Mercedes-Benz'in takip ettiğini de görüyoruz. Ayrıca dünya genelinde ikinci el otomobil ve ikinci el elektrikli otomobil satışlarının arttığı haberini de yakın zaman önce sizlerle paylaşmıştık. Bunda hem pandemi sürecinde fabrikaların duraklamalar yaşanması hem de bunun üzerine çip krizi "chip shortage" durumunun gelmesi sebep oldu diyebiliriz.