Japon otomotiv devi Toyota bugün yaptığı açıklama ile amiral gemisi hidrojen yakıt hücreli sedan modeli Mirai'nin (şu an ikinci jenerasyonunda), hidrojen yakıt hücreli otomobillerin menzil rekorunu artırdığını duyurdu. Hidrojen yakıt hücreli (FCV) otomobillerin tek dolumla menzil rekoru böylece Mirai tarafından 1000 km'e yükseltildi.

Toyota'ya göre Mirai tam olarak 1.003 km yol yapabilmiş ve buna rağmen göstergesinde 9 km'lik bir menzil daha görünüyormuş. Aracın ortalama yakıt tüketimi ise böylelikle kayıtlara 0.55 kg / 100 km şeklinde geçmiş. Bu aracın hidrojen tankı kapasitesi ise toplamda 5.6 kg olarak belirtiliyor.

Galeri: 2021 Toyota Mirai Menzil Rekoru (1.003 km)

Bu konudaki bir önceki rekor ise Hyundai NEXO'ya aitti ve 778 km değeri şeklindeydi. Toyota'nın bu rekor denemesindeki güzergahı ise Fransa'nın Paris kentinin güneyinde başlayamak üzere trafiğe açık yolları olmuş. Tabii ki deneme esnasında sürücüler, sakin bir kullanım sergilemişler. Sürücüler diyoruz çünkü birden fazla sürücü bu denemede görev almış.

Bu rekor değerinin gayet başarılı olduğu da açıkça görülebilir. Hidrojen yakıt hücreli otomobillerin bir diğer avantajı da sadece 5 dakika içerisinde tam dolum yapılabiliyor olması şeklinde. Son olarak 1 depo hidrojen yakıt fiyatının Avrupa'da 1 depo benzine çok yakın seyrettiğini de belirtmiş olalım.