Makyajlı Tesla Model S'in yarattığı gündem, bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, makyajlı Model S'in yakında, hatta tam olarak 3 Haziran 2021 tarihinde müşteri teslimatlarına başlayacağını açıklamıştı. Kendisi aynı gün, detaylı bir tanıtım etkinliğinin gerçekleşeceğinden de bahsetmişti.

Elon Musk bugün ise araç üzerinde bazı düzeltmelerin yapılması sebebiyle 3 Haziran olan ilk teslimat tarihinin 10 Haziran olarak güncellenmek zorunda kaldığını açıkladı. Böylelikle makyajlı Tesla Model S, üçüncü kez ertelenmiş oldu. Elon Musk ayrıca bu duyurusuyla birlikte, makyajlı Model S Plaid'in bir uzay mekiği gibi hissettirdiğini de hatırlattı.

 

Elon Musk'ın bu araç için "uzay mekiği" tabiri kullanmasının sebebi ise harika 0-100 km/s hızlanmasından ötürü geliyor. Çünkü aracın 2021'in başlarındaki resmi duyurusunda açıklanan 0-100 km/s hızlanma süresi 1.99 saniye gibi inanılmaz bir değer idi.

Bunun dışında makyajlı Tesla Model S'in 3 farklı donanım seçeneğinin yer alacağını biliyoruz. Bunlar Long Range, Plaid ve Plaid+ olarak adlandırılıyor. Long Range versiyon 660 km menzil ve 3.1 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değeriyle gelecek. Plaid ve Plaid+ ise sırasıyla 630 ve 830 km menzil sunacak. Plaid ve Plaid+ adlı versiyonların her ikisi de 1.99 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değerini sunabilecek.

Ayrıca Plaid ve Plaid+'ın 322 km/s'lik maksimum hız değerleri de son derece dikkat çekici. Zira bildiğiniz üzere elektrikli otomobillerin maksimum hız değerleri noramlde pek iyi olamıyor. Makyajlı Model S'in Long Range versiyonunda da maksimum hız değeri 250 km/s şeklinde.