BMW'nin 4 Serisi Gran Coupe modelinin elektrikli versiyonunu bu yılın Mart ayında görmüştük. i4 adlı o model daha sonra geçtiğimiz ay Çin'de Şanghay Otomobil Fuarı 2021 kapsamında M Sport adlı sportif versiyonunu da seri üretime yakın bir konsept olarak gösterdi.

Bugün ise bu aracın, i4 M50 adlı sportif versiyonu sızdırıldı. Mat mavi renkli ve M Sport donanımlı olan bu aracın, i4'ü adeta benzinli motora sahip sportif bir seçenek gibi gösterdiğini söyleyebiliriz. Yani aracın kapalı haldeki büyük ön böbrek ızgaralarına dikkat edilmezse, 4 Serisi Gran Coupe'nin performanslı seçeneği zannedilebilir.

Aracın standart i4'e göre, ön tamponunun kenarındaki büyük hava girişleri, sportif tasarımlı jantları, siyah detaylara sahip marşpiyelleri ve siyah aynaları gibi farkları görülüyor. Arka kısmının görüntüsü sızdırılamadığı için o kısmı henüz göremiyoruz. Buradaki aracın, geçtiğimiz ay Şanghay'da gösterilen i4 M Sport'tan daha agresif ve daha sportif göründüğünü de kesinlikle söyleyebiliriz.

Belirtilenlere göre i4'ün bu performans odaklı seçeneği 530 beygir güce sahip olacak ve 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniye civarında tamamlayacak. Aracın 590 km gibi etkileyici bir menzil değerine de sahip olacağı belirtiliyor. BMW'nin i4'te bu performanslı seçeneğin altında iki farklı seçeneğe yer vereceği de bilinenler arasında. BMW Blog adlı kaynak, i4'ün tüm versiyonlarıyla birlikte tüm detaylarının 1 Haziran tarihinde ortaya çıkacağını iddia ediyor.