Dünyanın en değerli otomobil üreticisi konumundaki Tesla, doğu Avrupa'daki açılımını sürdürüyor. Firma, Macaristan ve Romanya'da da satış yapmaya başladığını açıkladı. Tesla, bu açılımının sinyallerini daha önceden verdiği için aslında bu gelişmeye pek de şaşırmıyoruz diyebiliriz.

Hatta Tesla'nın CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz yıl "Slovakya, Hırvatistan, Sırbistan ve doğu Avrupa'nın çoğunluğuna önümüzdeki yıl açılmayı planlıyoruz. Bu topraklara açılarak, Nikola Tesla'nın topraklarına gelmiş ve onu gururlandırmış olacağız." şeklinde bir açıklamada da bulunmuştu.

Bu açıklamalar ve hamleler doğrultusunda da Tesla, geçtiğimiz yıldan beri bu ülkelerde Supercharger adlı şarj istasyonlarını kurarak altyapı çalışmalarını başlattı. Şimdi ise Macaristan ve Romanya'da müşteriler, Tesla markalı otomobillerinin siparişlerini verebiliyorlar.

Genellikle online sipariş yöntemiyle araç satışı yapan Tesla'nın, bu bölgedeki insanların markaya aşina olmaları amacıyla Budapeşte ve Bükreş'te birer bayi açtığını da öğreniyoruz. Hatta Tesla'nın Budapeşte'de bir servis merkezi kuracağı da belirtiliyor. Ayrıca Tesla'nın bu iki ülkenin ardından bir sonraki durağının Ukrayna olacağı da belirtilenler arasında. 

Ayrıca Tesla'nın Avrupa açılımı, 2021'in ilk çeyreğindeki rekor satış miktarını daha da ileriye taşıyacaktır diyebiliriz. Tabii burada üretim konusunda yaşanabilecek darboğazın önüne geçilmesi de gerekiyor. Firma bu sebepten dolayı da Teksas fabrikasının inşaatına devam ediyor. Teksas fabrikasının 2021'in sonlarında Cybertruck ve Model Y üretimine başlaması bekleniyor.