ABD'nin Utah Eyaleti'nin Moab şehri, kayalıkları ve zorlu arazileriyle ünlü bir şehir. Jeep markası da yıllardır bu kayalıklarda çeşitli etkinlikler ve testler düzenliyor. Diğer markalara baktığımız zaman da yakın zaman önce Ford'un da Bronco ve Bronco Sport'u oraya götürdüğünü görüyoruz.

Moab kayalıklarına giden bir diğer marka ise GMC oldu. GMC, Hummer EV adlı elektrikli pick-up modeliyle orada testler gerçekleştirdiğini açıklıyor ve hatta orada, yukarıdaki gibi kısa bir reklam filmi de çekilmiş.

Videoda, aracın zorlu arazi şartlarında istendiği zaman biraz daha yükseltilebilir olduğunu görüyoruz. Bu, "Extract Mode" adlı bir sistem sayesinde kullanıcılara sunuluyor ve aracın standart değerine göre yerden 15 cm daha yükseldiği belirtiliyor. 

Extract Mode adlı bu yüksek modun diğer detaylarına baktığımızda aracın su geçiş yüksekliğinin 81 cm, maksimum yaklaşma açısının 49.7 derece, maksimum uzaklaşma açısının da 38.4 derece olduğunu görüyoruz. Arazi araçlarıyla ilgilenen okuyucularımızın şimdiden anlamış olacağı üzere de GMC Hummer EV, elektrikli bir araç olmasına rağmen çok başarılı arazi değerlerine sahip.

Son olarak aracın önümüzdeki sonbahar aylarında 112.600$'lık bir fiyat ile ABD'de satışa çıkacağını belirtmiş olalım. Tabii GMC, ilerleyen zamanlarda aracın daha uygun fiyatlı versiyonlarını sunacağını da önceden açıklamış bulunuyor.