Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, Shell & Turcas'ın CEO'su Emre Turanlı ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda Emre Turanlı, Shell & Turcas'ın Türkiye'ye olan yatırımlarından bolca bahsederken, elektrikli otomobilleri ilgilendiren ve InsideEVs ekibi olarak bizlerin de ilgisini çeken konulardan da bahsetti!

Dilek Güngör, Emre Turanlı'ya "Elektrikli araçlarla ilgili istasyonlarda yatırımlarınız var mı?" sorusunu yöneltti.

Turanlı ise bu soruya "Biz elektrikli araçlar için şarj istasyonları da kurmaya başladık. 35 ülkede 185 bin şarj noktası var. 2025'te bu sayı 500 bine ulaşacak. Türkiye'de de 5 noktada şarj istasyonu var. Bir de Sapanca'da ilk sıvılaştırılmış gaz istasyonunu açtık. Ağır vasıta araçlarda dizel yerine gazın kullanılması Avrupa'da çok gelişiyor. Hatta Almanya gibi ülkeler LNG kullanan kamyonlardan otoban ücreti almıyor. Biz de pilot olarak bunu uyguluyoruz. Gelişmelere göre sayısını artırabiliriz." cevabını verdi.

Turanlı, röportaj kapsamında Shell'in 5 adet şarj istasyonu sayısını bu ay sonunda 8 adede, yıl sonunda ise 15 adede çıkaracaklarını da belirtti. Kendisi sözlerine "Özellikle büyük şehirlerde ve İstanbul-İzmir-Bodrum gibi tatil rotalarında olmak istiyoruz." cümlesiyle devam etti.

Shell'in ülkemizdeki pazar payı, pandemi dönemindeki durumu ve diğer birçok bilginin soru cevap şeklinde yer aldığı o röportajın tamamını bu linkten izleyebilir, bu linkten de okuyabilirsiniz.