Tesla, geçtiğimiz aylarda en yaygın kripto para birimi Bitcoin ile ödeme alacağını açıklamış ve bunu uygulamaya koymuştu. Yani müşteriler, Tesla markalı bir otomobil sipariş ederken Bitcoin ile ödeme gerçekleştirebiliyorlardı.

Bu durum hem ödeme çeşitlerinin hem de Tesla'nın Bitcoin yatırımlarının artırılması amacıyla gerçekleştirilmiş bir hamleydi diyebiliriz. Fakat Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı yeni açıklama ile Tesla'nın Bitcoin ödeme kabulünün sonlandırıldığını belirtti.

"Peki Tesla, Bitcoin ile ödeme kabulünü neden sonlandırdı?"

Elon Musk'ın açıklamalarına göre Tesla, Bitcoin ile ödeme kabulünü, bu kripto para biriminin elde edilmesi esnasında çevreciliğe karşı hususların ortaya çıkmasından ötürü sonlandırdı. Çünkü Bitcoin üretimi için "mining" yani "madencilik" adı verilen bazı işlemlerin yapıldığı ve bu işlemler sırasında fosil yakıtların yoğun olarak kullanıldığı biliniyor.

Elon Musk, Bitcoin'in hem madencilik (mining) hem de transaction (borsa) işlemlerinde kömür madenini kullandığını, bu sebepten dolayı bu kripto para biriminin karbon ayak izinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Tesla'nın 1 ay kadar önce 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldığı ve bu Bitcoin'lerin bir kısmını satarak buradan 100 milyon dolarlık net kâr elde ettiği bilgisini de sizlerle yeniden paylaşmış olalım. Tesla'nın gelecekte tekrardan Bitcoin veya herhangi bir kripto para ile ödeme yöntemi uygulayıp uygulamayacağını ise zaman gösterecek.

Elon Musk'ın konuyla ilgili açıklamaları da hemen aşağıdaki tweet'te görülebiliyor: