InsideEVs olarak sadece elektrikli otomobilleri değil, elektrikli ve alternatif yakıtlı tüm motorlu taşıtları konu alıyoruz. Bu sebepten dolayı bu haberimiz bir motosiklet markası olan Harley-Davidson üzerine olacak.

Harley-Davidson'ın, güncel motosiklet trendlerini takip ederek rekabetten düşmemek adına elektrikli motosiklet konusunda son yıllarda yatırımları olduğunu ve LiveWire adlı bir elektrikli motosikletini geçtiğimiz yıllarda ürettiğini biliyoruz. 2014 yılından beri geliştirilen o model, 2019 yılında satışa sunuldu. Fakat 30.000$'lık fiyatıyla, çok fazla müşteriye ulaşamadı.

Harley bugün ise LiveWire isminin artık elektrikli motosikletler üreten ayrı bir marka olacağını açıkladı. LiveWire markasının ilk modelinin 8 Temmuz 2021 tarihinde tanıtılacağı da bu açıklamayla birlikte duyuruldu. O tarihte ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde "International Motorcycle Show" adlı bir motosiklet fuarı da düzenleceğini biliyoruz.

Galeri: Harley-Davidson LiveWire

Harley, açıklamalarının devamında LiveWire için ayrı showroom'lar açılacağını da belirtti. Bu showroom'ların ilk olarak Kaliforniya'dan başlayacağını öğreniyoruz. Son olarak Harley-Davidson'ın ilk elektrikli motosikleti LiveWire'ın özelliklerinden kısaca bahsetmemiz gerekirse de 3.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanması, 180 km menzil değeri, akıllı telefon uygulaması aracılığıyla menzil değeri vb. şeylerin kontrol edilebiliyor olması gibi özelliklerini hatırlıyoruz.

Firmanın yeni markasıyla birlikte bu özelliklerin tümünün ilerleyen yıllarda daha da gelişeceği şüphesiz görünüyor. LiveWire adlı o elektrikli motosikletin görüntülerini de haberimizden görmektesiniz.