Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Saturday Night Live (SNL) programına katılmak için iki gün önce New York'a geldi. CEO, bu durumu bir fırsata çevirerek Tesla Cybertruck'ın da reklamını yaptı. Çünkü Elon Musk ile birlikte Cybertruck da New York'u ziyaret etmiş oldu ve bir showroom'da sergilendi.

Hemen yukarıdaki videodan aracın yakın çekim görüntüleri görülebileceği gibi, New York trafiğindeki görüntüsü de görülebiliyor. Aracın trafikte son derece büyük ve sıradışı göründüğünü de farkediyoruz.

Tesla Cybertruck'ın özelliklerinden hatırlatma amacıyla kısaca bahsetmemiz gerekirse de Tesla bu araç için 2.9 saniye civarında bir 0-100 km/s hızlanması, 800 km civarı menzil, 1.750 kg civarı yükleme kapasitesi gibi teknik değerler veriyor.

Ayrıca aracın üretiminin de Tesla'nın ABD'nin Teksas Eyaleti'nde kurmakta olduğu yeni fabrikasında gerçekleşeceğini biliyoruz. Son haberlere göre Cybertruck'ın üretiminin başlama tarihi ise 2021'in son ayları olacak. Tabii fabrikanın inşaatına göre bu tarihin 2022 yılının ilk aylarına sarkabileceği de belirtiliyor.

Tesla ayrıca Cybertruck için şimdiden 100.000 adedin üzerinde sipariş aldığını da belirtiyor. Tabii bu sayı doğrudan araca olan talep şeklinde yorumlanamayabilir. Çünkü Cybertruck'ın sipariş ücreti (depozitosu) biraz düşük bir miktar olarak belirlenmişti.