Tesla, makyajlı Model S ve Model X'in teslimat sürelerini bir kez daha güncelledi! Makyajlı Model S'lerin teslimat tarihlerinin 1 ay, makyajlı Model X'lerin teslimat tarihlerinin ise 3 ay kadar uzatıldığı açıklandı. Bu uzatmanın sebebinin üretim hattındaki bazı sıkıntılar mı yoksa talepteki yoğunluk mu olduğu henüz bilinmiyor.

Model S'in güncel teslimat tarihleri Long Range yani uzun menzilli versiyonu için Eylül-Ekim ayları, Plaid versiyonu ise Ağustos-Eylül ayları olarak güncellenmiş oldu. Aracın Plaid+ versiyonunun 2022'nin ortaları şeklinde belirtilen teslimat tarihinde ise henüz bir değişim olmadı. Tabii Tesla'nın ilk açıklamasında makyajlı Model S Plaid+'ın teslimat tarihi 2021'in sonları şeklindeydi.

Model X'e baktığımız zaman onun hem Long Range yani uzun menzilli versiyonunun hem de Plaid versiyonunun teslimat tarihinin 2022'nin Ocak-Şubat ayları olarak güncellendiğini görüyoruz. Bu tarihler ise ilk açıklandığı zaman 2021'in Mayıs ayı şeklindeydi.

Diğer yandan Tesla Model 3 ve Model Y'nin güncel versiyonlarının teslimat tarihleri ise birer hafta kısalmış durumda. Bu araçların yaklaşık 6 hafta sonra teslimatlarına başlanması bekleniyor. Tesla'nın Model 3 ve Model Y için acele ediyor olması da oldukça normal. Çünkü firmanın satış istatistikleriyle ilgili hazırladığımız son haberlerimizdeki istatistikleri incelerseniz bu iki modelin firmanın en çok satan iki modeli olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Galeri: Makyajlı 2021 Tesla Model S Plaid