Volkswagen'in ID.4 adlı elektrikli SUV modeli son dönemde gündemden düşmüyor. ID.4 hatta geçtiğimiz günlerde "World Car of the Year" yani "Dünyada Yılın Otomobili" ödülünü almasıyla da dikkatleri üzerine çekti.

Şimdi ise ID.4'ün uzun zaman önce açıklanmış olan ID.4 GTX adlı performans odaklı versiyonunun tanıtımı için geri sayım hâlindeyiz. Hemen aşağıdaki Twitter videosu ise ID.4 GTX'in en yeni ipucu (teaser) videosu oluyor. Bu ipucu videosunda aracın farları ve stop lambalarının animasyonunu görebiliyoruz. Ayrıca o görüntülerin hemen ardından da kırmızı dikişler gösterilerek, aracın iç mekanında özel dokunuşların yer alacağının sinyalleri de verilmiş oluyor.

 

Bu ipucu videosuyla birlikte ID.4 GTX'in güncel olmayan NEDC standartlarına göre olan enerji tüketimi de paylaşılmış. O değerin de ortalama 19 kWh/100 km civarında olduğunu görüyoruz. Ayrıca aracın performans odaklı olmasından dolayı, standart ID.4'e göre biraz daha düşük menzil sunması da kaçınılmaz bir sonuç olacaktır. Aracın standart ID.4'ten bir diğer farkı da 4 tekerden çekişli olacak olması oluyor.

Söylenenlere göre ID.4 GTX adlı bu yeni performanslı elektrikli SUV'nin 0-100 km/s hızlanma değeri, standart ID.4'ten 2.3 saniye daha düşük olan 6.2 saniye değeri şeklinde olacak. ID.4 GTX'in detaylı bilgi ve görüntülerine bugün gerçekleşecek resmi tanıtım sayesinde ulaşacağız.