ABD'li SUV üreticisi GMC, Hummer ismini geçtiğimiz aylarda Hummer EV ismiyle yeniden canlandırmıştı. Fakat Hummer EV, elektrikli bir pick-up olarak karşımıza çıkmıştı. Ardından da nihayet bu araç, geçtiğimiz haftalarda tanıtılan SUV versiyonuna kavuşarak, Hummer isminin alışılagelmiş tasarımını da sunmaya başladı.

GMC Hummer EV'nin pick-up ve SUV versiyonunun dikkat çeken bir özelliği ise "Crab Mode" özelliği olmuştu. "Yengeç Modu" olarak Türkçeye çevirebileceğimiz bu özellik, isminden de belli olduğu üzere aracın bir yengeç gibi çapraz şekilde ilerleyebilmesine olanak tanıyor. Yani ön ve arka tekerlekler ters yönde hareket ederek, aracı arazi koşullarında veya bazen de şehiriçi manevralarında bir miktar da olsa yatay olarak hareket ettirebiliyor.

The Fast Lane Truck adlı YouTube kanalından gördüğümüz hemen yukarıdaki yeni videoda da ABD'de test edilmekte olan Hummer EV pick-up prototiplerinden 4 adetlik bir kafileyi, yolda Crab Mode adlı bu sürüş modunu kullanırken görüyoruz. Hatta bu kafile bu modu kullanmakla kalmayıp, bu modu kullanarak araçları adeta bir kareografi yapar gibi dans ettiriyor.

Son olarak GMC Hummer EV'nin pick-up versiyonunun ilk örneklerinin 2021'in sonlarında piyasaya çıkacağını hatırlatabiliriz. GMC Hummer EV ile yakın zamanlarda piyasada olacak diğer bazı elektrikli pick-up'lar ise Tesla Cybertruck ve Rivian R1T gibi araçlar oluyor.