Yeni nesil müşteri profili, birçoğumuzun çocukluğunda yollarda bolca gördüğü sedan gövde tipini tercih etmiyor. Bu yüzden markalar karşımıza crossover ve SUV modelleri ile çıkmaya başladı. Kullanışlılığı öne koyan bu otomobiller yerine eskiden station wagon'lara binilirdi.

Doğrusunu söylemek gerekirse SW, ekip olarak favori gövde tiplerimiz arasında ve Mercedes-Benz de bu konuda en aktif markalardan birisi. Son dönemde piyasaya sürdüğü elektrikli modelleri ile adından söz ettiren Alman markanın amiral gemisi EV modeli EQS yakında bir de SUV versiyona kavuşacak. Peki EQS'in bir de uzun tavanlı versiyonu olsaydı nasıl görünürdü?

Facebook'tan X-Tomi Design, bu soruyu dijital ortamda yanıtlamış. Photoshop becerileri ile EQS'i daha pratik bir gövdeye kavuşturan tasarımcının çıkardığı işi haberimizin en üst kısmında görebilirsiniz. Eğimli tavan çizgisini geleneksel bir bagaj kapağı ve uzatılmış tavan ile birleştiren X-Tomi bizce çok hoş görünüyor.

Ancak EQS Estate hakkında çok heyecanlanmamak lazım zira eğer bu yönde bir talep olsaydı Mercedes-Benz, içten yanmalı motora sahip S-Serisi'nde de böyle bir seçenek sunardı. Müşteri profilinin dar olmasından dolayı tıpkı Coupé ve Cabriolet gibi Estate de EQS ailesinin bir parçası olmayacaktır. Ancak daha küçük Mercedes EV'lerinde bu türevi görebiliriz.

Umarız Mercedes-Benz ve diğer üreticiler, EV atılımı kapsamında station wagon modelleri de yeniden canlandırırlar!