Son günlerde Şanghay Otomobil Fuarı 2021 kapsamında çok çeşitli haberleri ve görüntüleri sizlerle paylaşıyoruz. Yine o fuardan gelen bu haberimiz ise biraz ilginç. Çünkü Tesla sahibi birisi, fuarda bir protesto düzenledi.

Hemen yukarıdaki videodan da gördüğünüz üzere Tesla Model 3 sahibi bir kadın, aracının üzerine çıkarak bağırmaya başladı. Bağırırken söylediklerinin aracın fren sistemindeki bir sıkıntı ile alakalı olduğu belirtiliyor. Protestocu kadının tişörtünün üzerinde de "aracımın frenleri çalışmıyor" gibi bir yazı bulunduğunu öğreniyoruz.

 

Kısa bir süre sonra da fuarın güvenlikleri bu protestocu kadını dışarıya çıkarmak zorunda kalmış. Tabii kadın, güvenlik personellerine bir hayli zor dakikalar yaşatmış. Tesla'ya göre de kadının bu iddiaları asılsız. Çünkü kadın, ailesinden 4 kişi ile seyahat ederken yaptıkları kaza sonucunda ölümden döndüklerini belirtirken, Tesla bu aracın kayıtlarını incelemiş ve aracın o kaza esnasında uyarı sistemleri ile frenlerinin gayet düzgün çalıştığını tespit etmiş.

Ayrıca Çin'de Tesla'nın bir başka sıkıntısı ise araçlarının kamera sistemleri hakkında olmuştu. Casusluk faaliyetlerinde kullanılabilecek olmaları sebebiyle Tesla'ların Çin'in askeri bölgelerine girişi yasaklanmıştı. Daha sonradan da Tesla, öyle bir ihtimal olamayacağını da belirtti ve Çin'de bu verilerin sadece yerel kullanımı konusunda Çin Hükumeti ile anlaşmaya vardı.