Honda, bugün Şanghay Otomobil Fuarı 2021 kapsamında SUV E:Prototype adını verdiği tamamen elektrikli prototip SUV'si ile Breeze adlı plug-in hibrit (PHEV) SUV'sini tanıttı. SUV E:Prototype modelinin seri üretim versiyonunun 2022'nin bahar aylarında karşımıza çıkacağı belirtilirken, Breeze PHEV'in ise 2021'in ikinci yarısında satışa sunulacağı açıklandı.

Honda SUV E:Prototype ve Breeze PHEV

Tabii bu her iki modelin Çin'de satılacağını da öğrenmiş bulunuyoruz. Avrupa'ya ve diğer bölgelere sunulup sunulmayacakları bilgisine henüz sahip değiliz. Ayrıca SUV E:Prototype'ın yeni nesil HR-V olan benzerliği de dikkatleri çekiyor.

Honda SUV E:Prototype ve Breeze PHEV

Honda, SUV E:Prototype'ın özelliklerini ise henüz açıklamıyor. Fakat aracın seri üretime oldukça yakın bir görünümde karşımıza çıkmasından dolayı, üretim versiyonunun tasarım anlamında pek farklı olmayacağını öngörebiliriz.

Honda SUV E:Prototype ve Breeze PHEV

Honda, bu iki aracıyla birlikte Honda Connect uygulamasının 3.jenerasyonunu da tanıttı. Bu uygulamanın arayüzünde ses tanıma özelliği ve uzaktan güncelleme (OTA) özelliği dikkat çekenler arasında bulunuyor. Breeze PHEV adlı plug-in hibrit sisteme sahip otomobile baktığımız zaman bu aracın da teknik bilgilerinin paylaşılmadığını görüyoruz. Bu araç da tasarım anlamında CR-V modeline bir hayli benziyor. Yani Honda'nın Şanghay Fuarı'nda HR-V ve CR-V modellerinin tamamen elektrikli versiyonlarını tanıttığını söylemek de yanlış olmaz diyebiliriz.