Toyota, son dönemde birçok ipucu görüntüsünü paylaştığı yeni elektrikli SUV modelini tanıttı. bZ4X olarak adlandırılan bu elektrikli SUV, bir konsept model olarak karışımıza çıktı. Bu modelin isminin başındaki "bZ" harfleri, Toyota'nın "Beyond Zero" adlı yeni elektrikli model ailesine karşılık geliyor.

Toyota bZ4X Elektrikli SUV Konsepti

Toyota, bZ ismiyle başlayan elektrikli modellerinin sayısını ilerleyen yıllarda artıracağını da belirtiyor. Firmanın 2025 yılına kadar 70 adet elektrikli model ve türevi sayısına ulaşma hedefi de bulunuyor. Tabii bu sayıya hibrit ve plug-in hibrit modeller de dahil oluyor. Bu modellerin 15 adedinin tamamen elektrikli olacağı da belirtiliyor.

Toyota bZ4X Elektrikli SUV Konsepti

Toyota'nın bZ4X adlı bu elektrikli konsept SUV modelini Subaru ile ortak olarak geliştirdiğini de öğreniyoruz. Yani e-TNGA adlı elektrikli otomobillere özel platform üzerine geliştirilen bu model, ilerleyen zamanlarda Subaru amblemli bir kardeş model de ortaya çıkarabilir.

Toyota bZ4X Elektrikli SUV Konsepti

Toyota bZ4X konseptinin görüntülerine baktığımızda ise aracın uzun bir aks mesafesi ve kısa tutulan tampon mesafeleriyle geniş bir iç hacim sunan bir araç olduğunu görüyoruz. Genel anlamda RAV4 modeline benzeyen araç, RAV4'e göre daha sportif ve daha etkileyici bir tasarım ile karşımıza çıkıyor.

Toyota bZ4X Elektrikli SUV Konsepti

Araca ön kısımdan baktığımızda yüksek kaputu ve kaputun daha da yükselen yan kısımları sonucunda kaslı bir görünüm elde edildiğini görüyoruz. Ayrıca araç elektrikli olduğundan dolayı ön kısımda pek bir ön ızgara ihtiyacı da bulunmuyor, bu sebepten dolayı genel anlamda kapalı bir ön tasarım görüyoruz. 

Toyota bZ4X Elektrikli SUV Konsepti

Araca yandan baktığımızda ise kapıların üzerindeki tasarım çizgilerinin sayesinde yine kaslı görünümün devam ettiğini ve aracın fazlasıyla etkileyici göründüğünü söyleyebiliriz. Arka tarafta ise günümüzün otomotiv modası olan tek parçalı LED'li stop lambalarını görüyoruz. Eğimli arka cam ve büyükçe rüzgarlık da yine sportif ve dinamik görünümü destekleyen detaylardan olmuş.

Galeri: Toyota bZ4X Elektrikli SUV Konsepti

İç mekan görüntülerini incelediğimizde ise bZ4X'in iç mekanının dış tasarımı kadar sıradışı olmadığını görüyoruz. Günümüzün birçok Toyota modelindekine benzer bir iç mekan tasarımı bulunan aracın geniş iç hacmi ve bolca depolama alanı sunuyor olması da hemen dikkatimizi çekiyor. Son olarak Toyota'nın, teknik özelliklerini henüz açıklamadığı bu şık tasarımlı elektrikli konsept SUV'sini yakın gelecekte Japonya ve Çin'de üretmeyi planladığını da belirtmiş olalım.

Ayrıca hemen aşağıdaki bir haberimizden de gördüğünüz üzere geçtiğimiz günlerde Toyota, bZ4X konsepti için yarım direksiyon simidi görüntüsü paylaşmıştı. Fakat aracın standart direksiyon simidi ile tanıtıldığını gördük. Bu direksiyon simidi tasarımı belki bir opsiyon olarak sunulabilir veya sadece bir fikirden ibaret de olabilir.