Volkswagen, yakın zaman önce ID.4 adlı elektrikli SUV modelinin teslimatlarına başladı. İki gün önce de ID.4'ün kardeş modeli olan Audi Q4 E-Tron tanıtıldı. Şimdi ise Volkswagen, yaklaşık 1 yıldır casus fotoğraflarımızı gördüğümüz bir başka ID.4 türevini tanıtmaya hazırlanıyor. O da ID.4 GTX olarak adlandırılacak olan performanslı versiyon oluyor.

Volkswagen, hemen yukarıdaki GTX yazısıyla birlikte, ID.4 GTX için bazı ipucu bilgileri de paylaştı. Firma, ID.4 GTX'in gelecek performanslı ID modellerinin öncüsü olacağını belirtti. Yani GTX isim ekini ilerleyen zamanlarda daha farklı elektrikli Volkswagen modellerinde de görebiliriz. 

Ayrıca ID.4 GTX modelinin ön aksta bir adet, arka aksta da bir adet olmak üzere iki adet elektrik motoruna sahip olacağını biliyoruz. Volkswagen yetkililerinden Klaus Zellmer de "GT harfleri Volkswagen'de sürüş keyfi ile eşdeğer. Bu harflere eklenen X harfi ise elektrikli mobiliteyi temsil ediyor." şeklinde bir açıklamada bulunuyor.

Aracın motor gücü konusunda tahmin yürütmek gerekirse de birkaç yıl önceki ID.Crozz konseptinden yola çıkabiliriz. O elektrikli konsept crossover 2 adet elektrik motoruna ve 306 beygir güce sahipti. Bunlar dışında herhangi bir bilgisine sahip olmadığımız Volkswagen ID.4 GTX ile ilgili daha fazla detayın ve görüntünün 28 Nisan tarihinde ortaya çıkacağı da açıklanmış durumda.