Ford ile Volkswagen'in, ticari araç konusunda ortaklığına ek olarak elektrikli araçlar konusunda da ortaklık yapacağını biliyoruz. Ford, bu ortaklık kapsamında Volkswagen'in verimli MEB platformunu kullanarak Avrupa'da elektrikli binek modeller üretecek.

İngiliz otomobil medyası Autocar ise Ford'un MEB platformu üzerine geliştireceği ilk elektrikli modelin Puma crossover'ı boyutlarında bir elektrikli crossover olacağını iddia ediyor. Ayrıca bilinenlere göre bu araç 2023 yılından itibaren Ford'un Almanya'nın Köln kentindeki fabrikasında üretilecek.

Autocar'un bu linkteki haberinde ayrıca bazı kil model görüntüleri yer alıyor. Autocar, bu kil modelin bahsi geçen MEB platformlu elektrikli Ford crossover'ına dönüşeceğini söylüyor. O haberdeki görüntülere baktığımızda da aracın fazlasıyla köşeli hatlara sahip bir tasarımda olduğunu görebiliyoruz. 

Ford'un önümüzdeki yıllarda Volkswagen ile olan ortaklığı sonucunda, VW'in MEB platformu ile 600.000 adet elektrikli otomobil üretme planının bulunduğunu da biliyoruz. Ayrıca Ford ve VW'in ticari araç ortaklığı kapsamında ülkemizin Kocaeli şehrinin Gölcük ilçesindeki Ford Otosan ticari araç üretim tesislerine de büyük yatırımlar yapılıyor.

Yeni nesil Volkswagen Transporter'ın üretiminin de Kocaeli'de Ford Transit ailesiyle birlikte gerçekleşeceğini biliyoruz. Ayrıca her iki markanın bu iki modeli hibrit, plug-in hibrit ve tamamen elektrikli seçeneklere de sahip olacak.