Tesla cephesinden ilginç bir gelişme ile karşınızdayız. Çünkü Tesla'nın Kanada internet sitesi üzerinde de görüldüğü üzere firma, Model 3 aracına o bölgede 150 km'lik (94 mil) menzile sahip bir seçenek ekledi.

Bu gelişmenin temel sebebi ise Kanada Hükumeti'nin vergi teşviği oluyor. Çünkü Kanada'da 2019 yılından beri sıfır kilometre elektrikli otomobil alımlarında 5.000$'lık bir teşvik bulunuyor. Fakat bu teşviğin şartı, aracın baz versiyonunun fiyatının 45.000$'ın altında olması ve aynı zamanda opsiyonlar ile birlikte 55.000$'ı geçmemesi şeklinde.

Fakat o teşviğin getirildiği zamandan beri Tesla'nın hiçbir modeli Kanada'da bu şartı sağlamıyor ve vergi teşviğinden faydalanamıyordu. Tesla da bu sebepten dolayı Model 3 Standard Range'in fiyatını 44.999$'a düşürdü.

Bu fiyat düşümünün yapılabilmesi için de firma, aracın bataryasının menzilini yazılımsal olarak 150 km'ye indirdi ve Autopilot özelliğini kaldırdı. Ayrıca araca hâlâ Autopilot ve tam otonom sürüş (FSD) özelliklerinin sırasıyla 4.000$ ve 10.000$ fiyata eklenebildiği de belirtiliyor.

Tesla, menzili kısılmış olan bu Standard Range versiyonun 0-100 km/s hızlanma süresi ve maksimum hız değeri gibi değerlerinin değişmediğini de belirtiyor. Sizce bu gelişmeyle birlikte Model 3'ün satışları Kanada'da belirgin ölçüde artar mı? Görüşlerinizi bize sosyal medya hesaplarımızdan ulaştırabilirsiniz!