Çinli akıllı telefon ve teknoloji üreticisi Xiaomi, geçtiğimiz haftalarda 10 milyar dolarlık büyük bir yatırım ile elektrikli otomobil sektörüne giriş yapacağını duyurmuştu. Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun da dün Çin'de katıldığı bir canlı yayında, firmanın ilk otomobiliyle ilgili bazı ipuçları paylaştı.

Firmanın CEO'su Lei Jun'un belirttiğine göre Xiaomi, müşterileri arasında bir anket düzenlemiş ve bu ankete 15.000 kişi katılmış. Bu anketten de (%40 SUV, %45 sedan seçilmiş) yola çıkan Xiaomi, ilk otomobilinin bir sedan veya SUV gövde tipinde olmasına kesin olarak karar verdiğini açıklıyor.

Xiaomi CEO'sunun paylaştığı bir diğer ipucu ise aracın fiyatı ile ilgili oldu. Lei Jun, Xiaomi'nin elektrikli otomobilinin Çin'de 100.000 Yuan ile 300.000 Yuan arasında bir fiyata sahip olacağını belirtti. Bu da ABD doları ile düşünüldüğü zaman 15.000$ ile 45.000$ arasında bir fiyat aralığı anlamına geliyor. Bu fiyatlar, Tesla Model 3'e rakip olacak fiyatlar olarak değerlendirilebilir.

Bu ipuçlarının dışında ise Xiaomi'nin elektrikli otomobiliyle ilgili an itibariyle başka bir şey bilmiyoruz. Ayrıca son olarak, Xiaomi'nin bu elektrikli otomobilini 2023'te tanıtmaya hazırlandığını söyleyebiliriz. Bu da Apple'ın elektrikli otomobil projesinden 1 yıl daha erken bir tarih olarak karşımıza çıkıyor. Tabii otomotiv sektöründe her şeyin hesaplandığı şekilde gitmesinin oldukça zor olduğunu da biliyoruz.