Tesla, geçtiğimiz aylarda makyajlı Model S ile makyajlı Model X'i tanıtmıştı. Bu makyaj operasyonuyla birlikte her iki aracın da dış tasarımlarından ziyade iç mekanlarında önemli değişiklikler olmuştu.

O tanıtım esnasında firmanın CEO'su Elon Musk, bu araçların müşteri teslimatlarının haftalar içerisinde başlayacağını da açıklamıştı. Fakat durum öyle olmadı; çünkü 6 haftadır bu araçlardan teslim edilen bir örnek duymadık.

Şimdi de Electrek adlı kaynağın haberine göre, makyajlı Tesla Model S ve makyajlı Tesla Model X sipariş veren müşterilerin bir kısmı, araçlarının teslimat tarihinin 2 ay kadar ertelendiği haberini almışlar. Yani araçlarını Mart'ta teslim alacak müşterilerin Mayıs'ta, Nisan'da teslim alacak olan müşterilerin de artık Haziran'da alacakları belirtilmiş.

Galeri: Makyajlı 2021 Tesla Model S Plaid

An itibariyle Tesla'nın üretim konusunda bir sorun yaşayıp yaşamadığı ise bilinmiyor. Ayrıca bugünlerde birçok otomobil üreticisi firmanın, yarı iletken tedarik sıkıntısı sebebiyle çeşitli fabrikalarını durdurmak zorunda kaldığını biliyoruz.

Hem bu sebepten hem de pandemi döneminden dolayı bu güncel Tesla modellerinin 2 aylık bu erteleme durumu anormal karşılanmayabilir. Normalde 2021'in sonlarında müşterilere teslim edilecek olan 3 elektrik motorlu güçlü Model S Plaid versiyonunun teslim tarihi de bu gelişmeyle birlikte 2022'nin ortalarına ötelenmiş oldu.