ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın projeleri arasında bildiğiniz üzere bir de Cybertruck adlı bir elektrikli pick-up projesi bulunuyor. Bu haberimizde de firmanın yakın geçmişte tanıttığı ve sıradışı tasarımıyla tanıtıldığı zaman gündemde büyük yer etmiş olan Cybertruck için hazırlanmış bir konsepti konu ediniyoruz.

CyberLandr adı verilen bu konsept, Cybertruck'ın üzerine hazırlanmış bir kamp modülü oluyor. Cybertruck'ın bagaj kısmına yerleştirilen ve portatif şekilde katlanabilen bu kamp modülü veya kamp kabini diyebileceğimiz aksesuar, son derece de kullanışlı görünüyor. Çünkü Cybertruck'ın fazlasıyla eğimli bir tavan tasarımı olduğu için, buraya bir kamp çadırı kurulması gibi bir ihtimal bulunmuyor.

Galeri: Tesla Cybertruck İçin Hazırlanmış Kamp Modülü CyberLandr

Bu kamp modülünün içinde böylesine ufak bir alana bir mutfak, oturma odası, yatak odası ve ayrı banyo sığdırılabilmiş olması da inanılmaz diyebiliriz. Ayrıca portatif yapısı sayesinde katlandığında Cybertruck'ın bagajına tamamen sığan bu modül, aracın aerodinamik yapısını da bozmuyor. Bu ekipmanın ağırlığının 600 kg civarında olduğu da belirtiliyor. Cybertruck'ın yükleme kapasitesi ise 1.750 kg civarında. Yani bu ekipman, aracın yük sınırının yarısından bile daha az bir ağırlığa sahip.

Tesla Cybertruck'ın oldukça büyük bir batarya paketine sahip olması sebebiyle de CyberLandr adlı bu kamp ekipmanı, enerjisini doğrudan araçtan alıyor. Bu modülün üzerinde 500W'lık güneş panellerinin yer aldığı ve onlardan da faydalanacağı da belirtiliyor.

İçerisinde 1 oda 1 de banyoya sahip olan modülün odası istendiği zaman mutfak, istendiği zaman oturma odası, istendiği zaman da yatak odası hâline getirilebiliyor. Hatta buradaki koltuklar sökülüp dışarıya bile taşınabiliyor. İçeride bunlara ek olarak 32 inç'lik bir 4K akıllı TV de dikkatleri çekiyor. Bu konsepte Elon Musk'ın uydu cihazı StarLink de dahil edilmiş.

150 litre temiz su, 80 litre civarı da atık su deposu bulunan bu kamp ekipmanının teslimatları da muhtemelen Cybertruck ile eşzamanlı olarak, yani 2021'in sonlarında gerçekleşecektir diye tahmin ediyoruz. CyberLandr için istenen fiyat ise ABD'de 50.000$ şeklinde. cyberlandr.com adresinden de bu proje ile ilgili daha fazla detaya ulaşılabilir.