ABD'li elektrikli otomobil firmalarından Lucid, Air adlı lüks sedan modeline ek olarak uygun fiyatlı bir elektrikli model daha planlıyor. Firmanın CEO'su Peter Rawlinson da The Guardian adlı medyaya verdiği röportajda, bu uygun fiyatlı yeni modelin yaklaşık 9 yıl alacağını belirtmişti. Bu da oldukça uzun bir süre oluyor.

Fakat Lucid'in CEO'su, büyük bir otomobil üreticisinin Lucid'in teknolojisini lisanslaması hâlinde bu modelin daha hızlı bir şekilde üretime alınabileceğini belirtiyor. CEO'nun belirttiğine göre bu yöntemle bu süre, 4 yıl gibi bir süreye indirgenebilir.

CEO'nun açıklamalarına bakılırsa da birkaç otomobil firması bu konuda Lucid ile görüşmüş, fakat henüz bir sonuç alınmış değil. Otomobil firmalarının Lucid ile ilgilenmesi de oldukça normal karşılanabilir. Çünkü firma, Air modelinde oldukça kompakt bir motor tasarımına ve 900v elektrik mimarisine sahip.

 

Yani Lucid Air'in bu avantajları, daha ufak ve daha hafif bir gövde ile birleştiği zaman ortaya çok daha verimli bir elektrikli kompakt otomobil çıkacaktır. Bu da büyük otomobil firmaları tarafından mutlaka gözden geçirilmesi gereken bir fırsat oluyor diyebiliriz.

Lucid'in CEO'su Rawlinson, böyle bir ortaklık aramalarındaki tek sebebin daha fazla kâr elde etmek olmadığını, dünyanın uygun fiyatlı elektrikli otomobillere ihtiyacı olduğunu da söylüyor. Rawlinson'ın görüşüne göre firmanın böyle bir otomobili, ABD'de 25.000$'lık bir başlangıç fiyatına sahip olacak.

Fakat Lucid, başta da belirttiğimiz gibi Tesla Model 3 rakibi diyebileceğimiz bu uygun fiyatlı elektrikli modelini 9 yıl gibi bir sürede, yani 2030 yılında ortaya koyarsa rekabetin çok gerisinde kalmış olacak. Tabii Tesla Model 3'ün an itibariyle ABD başlangıç fiyatının 38.000$ olduğunu da unutmamak gerek.

Lucid'in uygun fiyatlı otomobili için hangi otomobil üreticisinin yatırım yapacağını ise bize zaman gösterecek. Tabii belki de Lucid teknolojilerinin lisansını alan yani yatırım yapan hiçbir marka olmayacak ve firma 2030 yılında böyle bir model ortaya koyacak.

Galeri: Lucid Air