Mercedes-Benz'in elektrikli araç girişimleri arasında son dönemde en çok gündeme gelen model, EQS adlı amiral gemisi sedan model oluyor. Hatta firma, geçtiğimiz günlerde EQS'in harika iç mekanını detaylı görüntülerle birlikte tanıtmıştı. Aracın tüm teknik detaylarıyla birlikte tamamen tanıtılmasına da sayılı gün kaldı.

Ayrıca Mercedes-Benz EQS'in bir SUV versiyonunun geleceğini de biliyoruz. Hatta o aracın casus görüntülerini de gördük. EQS nasıl S-Serisi'nin elektrikli versiyonu niteliğinde olacaksa, EQS SUV de GLS'in elektrikli versiyonu niteliğinde olacak. Fakat Mercedes-Benz, EQ Serisi elektrikli araçlarını daha da kapsamlı bir hâle getirmeyi planlıyor.

Bugün Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO) kuruluşu vasıtasıyla ulaşılan bilgilere göre Mercedes-Benz, EQG 580 ve EQG 560 isimlerinin telif hakkını almış bulunuyor. Teliflerin açıklama kısmında da elektrikli araç projesi için alındığı belirtilmiş.

Aslında EQG ismi bizim için pek de şaşırtıcı olmadı diyebiliriz. Çünkü Daimler AG 2016 yılında, gelecek yıllardaki elektrikli bir G-Serisi için erkenden bu ismi kaydettirmişti. Hatta elektrikli G-Serisi konusunda 2019 yılında da Daimler CEO'su Ola Kallenius bir doğrulama yapmıştı. 

An itibariyle elektrikli G-Serisi veya yeni ismiyle EQG konusunda başka bir bilgi de bulunmuyor. Sadece geçtiğimiz yılki bir basın bülteninde Mercedes'in bu araç için "Efsane büyüyecek ve elektriklenecek." cümlesini hatırlıyoruz.

Galeri: 2019 Mercedes-Benz G-Serisi