Elektrikli otomobil dünyasında pek çok "Tesla Katili" ile karşılaştık. Fakat bu sıfatı alan markalar arasından sadece birkaç tanesi adını yaşatmayı başarabildi. Yoğun yatırımlar ve siparişler almaya devam eden Rivian da bu markalardan biri. Öte yandan Tesla, bu başarının arkasında "kendi başarısının" olduğunu iddia ederek Rivian'a "casusluk" suçlamaları yöneltmişti.

İşte bu suçlamalar sonunda resmiyete kavuşarak California mahkemelerinde görülecek. Yaklaşık bir senedir beklemede olan dava yakın süre içerisinde resmen başlayarak iki markayı yargı savaşına sokacak.

Galeri: Rivian R1T

Tesla'nın iddialarına göre Rivian, "markanın ticari sırlarını, eski çalışanları yoluyla" çalıyor. Pek çok çalışanını Rivian'a kaptıran elektrikli otomobil üreticisi, bu çalışanların beraberinde içeriden bilgi götürdüğüne inanıyor. Tesla, şu ana kadar tam 178 çalışanının Rivian'a geçiş yaptığını da açıkladı.

Rivian ise bu iddiaları reddediyor. Üretici, Tesla'nın elektrikli otomobil dünyasında bir monopol olmak için bu "karalama kampanyasını" başlattığının altını çiziyor. California Yüksek Mahkemesi daha önce bu davayı reddetmiş fakat temyize giden talep bir yargıç tarafından kabul edilmişti. William Monahan isimli bu yargıcın göreceği dava ile Rivian ve Tesla arasındaki soruna son noktayı koyacağız.

Öte yandan iki marka arasındaki rekabet uzun bir süre daha biteceğe benzemiyor.