KIA, Hyundai Ioniq 5 ile kardeş model olan elektrikli crossover'ı EV6'yı geçtiğimiz haftalarda tanıtmıştı. Fakat o tanıtım etkinliğinde aracın detaylı teknik özelliklerine ve detaylı görüntülerine yer verilmemişti. Tüm bunlar da bugün, geçtiğimiz saatlerde açıklığa kavuştu.

Bugünkü açıklamalar neticesinde KIA EV6 adlı bu elektrikli crossover'ın, 585 beygir güç üreten ve 0-100 km/s hızlanmasını 3.5 saniyede tamamlayan performans odaklı bir GT versiyonunun bulunduğunu da öğrendik. Peki bu performans, gerçek dünya koşullarında ne ifade ediyor?

KIA da bu sorunun cevabını bizlere göstermek için EV6 GT'yi bir drag yarışında diğer bazı son derece güçlü otomobiller ile karşı karşıya getirmiş. Bu yarışta aracın yanında Lamborghini Urus, Mercedes-AMG GT, Porsche 911 Targa 4, Ferrari California T ve McLaren 570S yer almış. İlginç bir şekilde bu araçlardan sadece Urus'un beygir gücü KIA EV6 GT'den daha yüksek oluyor.

Yarışta ilk olarak KIA EV6, çift elektrik motoru ve 740 Nm tork değeri sayesinde öne atılarak uzun bir süre yarışı birinci olarak götürüyor. Ardından McLaren 570S bu araca yetişerek geçiyor. Yarışın sonucu ise McLaren 570S'in liderliği ve KIA EV6'nın ikinciliğiyle bitiyor. Bunca süper otomobilin ve bir de süper SUV'nin yer aldığı bu yarışta EV6'nın bu sonucunun harika olduğu da görülüyor.