ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde son yıllarda birçok yeni elektrikli otomobil firması kuruldu. Bu firmalardan birisi de Humble Motors adlı firma oldu. 2020'de kurulan bu firma, şimdi de elektrikli bir SUV modeli duyurusu gerçekleştirdi.

Bu duyuruda, 4 kapılı ve 5 koltuklu standart bir SUV gövdesinde olan bu aracın birkaç görüntüsü de paylaşıldı. Firma, aracın 800 km civarı bir menzil sunmasının planlandığını da belirtiyor. Ayrıca bu aracın camlarında tavanında güneş panellerinin bulunacağı da belirtilenler arasında. Bu güneş panelleri sayesinde aracın güneşli bir günde 100 km'lik bir menzil kazanabileceği belirtiliyor.

Galeri: Humble One

Güneş panelleri sayesinde menzil kazanan aracın gövdesinin aerodinamik olması ve ağırlığının da düşük tutulması gibi durumlar sonucu, verimliliğinin de yüksek tutulması hedeflenmiş. Bu aracın üretimine 2024 yılında, teslimatlarına ise 2025 yılında başlamayı planlayan firma, 300$ gibi bir rezervasyon ücreti de belirlemiş.

Humble One adı verilen bu elektrikli SUV'nin baz versiyonunun opsiyonsuz başlangıç fiyatı da 109.000$ olarak belirlenmiş. Bu fiyatın da ABD piyasasındaki diğer elektrikli otomobillere bakıldığı zaman ekonomik bir fiyat olmadığı görülüyor.

Humble firmasının mühendis ekibinin başındaki isim olan ve aynı zamanda eski bir Ford yöneticisi olan Alex Bogicevic, firmanın şu ana kadar 20 milyon dolar değerinde ön sipariş aldığını da belirtiyor. Son olarak aracın 1020 beygir güç üretmesinin planlandığını ve hava sürtünme katsayısı değerinin de 0.25 olarak açıklandığını belirtmiş olalım.