ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, bildiğimiz üzere sosyal medya platformlarından Twitter'ı çok aktif olarak kullanan bir isim. Kendisi haftalar önce profilinin açıklama kısmına Bitcoin yazmış ve kısa süre sonra da Tesla, 1.5 milyar dolarlık bir Bitcoin yatırımı yapmıştı.

Bu olayların ardından da Tesla'nın yakın zaman içinde otomobil ödemeleri kısmında Bitcoin ile ödeme seçeneği sunacağı söylentisi başlamıştı. Bu söylenti artık tamamen doğrulanmış durumda. Çünkü CEO Elon Musk, attığı bir tweet ile artık Bitcoin'le Tesla markalı bir araç satın almanın mümkün olduğunu açıkladı. Hatta bu yılın sonunda bu ödeme seçeneğinin ABD dışına yayılacağını da belirtti.

 

Elon Musk'ın açıklamalarının devamında, Tesla'nın Bitcoin olarak aldığı ödemelerin nakite çevrilmeden Bitcoin olarak saklanacağı bilgisi de yer alıyor. Son yıllarda Bitcoin (BTC), ABD doları ve diğer dövizlerden kat kat daha fazla değerlendi.

Bu durumda da bize sorarsanız çoğu kişi, ileride zararda olmaktan çekineceği için satın alacağı Tesla otomobilleri Bitcoin yoluyla almayı seçmeyecektir diye düşünüyoruz. Ayrıca Tesla'nın bu yeni hamlesiyle birlikte Bitcoin fiyatlarında yine belirgin bir artışın gerçekleşmesi de muhtemel görünüyor. An itibariyle 1 Bitcoin'in 53.200 ABD Doları'na yani 426.000 Türk Lirası'na denk geldiğini de belirtmiş olalım.