Yeni kurulmuş Kaliforniya bazlı elektrikli otomobil firması Alpha Motor Corporation, daha önceden Ace adlı coupe modeliyle Jax adlı SUV modelini tanıtmıştı. Firma bu iki modele ek olarak şimdi de Wolf adını verdiği pick-up modelini tanıttı.

ABD'nin diğer birçok pahalı elektrikli pick-up'ının tersine Alpha Wolf, 36.000$'lık başlangıç fiyatıyla gelecek. Bu da GMC Hummer EV ve Rivian R1T gibi araçlara göre belirgin derecede daha uygun bir başlangıç fiyatı oluyor.

Alpha Wolf Elektrikli Pick-up'ı

2 kişilik olarak gelen Alpha Wolf, tasarım anlamında da firmanın diğer modelleri gibi retro tasarım anlayışını benimsiyor. Aracın bir adet elektrik motoru ve önden çekiş kombinasyonuna ek olarak çift elektrik motoru ve 4 tekerden çekiş kombinasyonu da bulunuyor. Firma bu araç için 400 km civarı menzil ve 4.500 kg'a kadar çekme kapasitesi değeri de veriyor. Aracın kasa kısmının uzunluğunun 1.650 mm civarında olduğu da belirtiliyor.

Alpha Wolf Elektrikli Pick-up'ı

Araçla ilgili belirtilen diğer özellikler arasında ise 6.2 saniyelik 0-100 km/s hızlanması, ön bagaj alanı, 75 kWh ile 85 kWh arasında bir kapasiteye sahip olacağı söylenen batarya gibi şeyler yer alıyor. Araçta batarya ısıtma ve soğutma sisteminin yer alacağı da belirtiliyor.

Alpha Wolf'un iç mekanında da dijital gösterge paneli, kaliteli görünen koltuklar ve döşemeler, premium ses sistemi, Bluetooth bağlantısı, geniş bir bilgi eğlence ekranı gibi şeyler yer alıyor. Aracın yerden yüksek gövdesi, kalın ve büyük arazi lastikleri, üzerindeki birçok aydınlatma lambası, ön tampon koruma demiri ve karter koruma plakası gibi parçalar da bu aracın ciddi arazi kullanımlarına müsait olacağını gösteriyor.

Alpha Wolf, 4 metre 77 cm'lik uzunluğuyla da an itibariyle rakipsiz oluyor diyebiliriz. Çünkü bu araç oldukça ufak bir pick-up oluyor. Bu aracın uzunluğunun ne kadar az olduğunu anlamanız için Fiat Toro adlı bir diğer ufak pick-up modelden örnek vermemiz gerekirse, onun uzunluğunun 4.915 mm olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak Alpha firmasının bu aracın teslimatlarını 2023 yılında gerçekleştirmeyi planladığını belirtmiş olalım. Rezervasyonlar ise şimdiden açılmış durumda.

Galeri: Alpha Wolf Elektrikli Pick-up'ı