[GÜNCELLEME, 03.03.2022]: DFSK Seres 3'ün resmi fiyatları belli oldu. Elektrikli SUV 770.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Çin'in en büyük üçüncü otomobil markası olan DFSK Motors'un, Avrupa ve Amerika'da satışına başladığı Seres 3 modeli sonunda ülkemize de giriş yapıyor. C-SUV segmentine hareket getirecek olan Seres 3, elektrikli yapısı sayesinde Türk kullanıcıların EV'lere olan ilgisine hitap edecek. 

Elektrikli SUV arayan kullanıcıların merakla beklediği Seres 3, bolca teknoloji ve güvenlik sistemini de ayaklarınızın önüne seriyor. Kolay şarj edilebilen yapısı ve tam kapasiteyle 300 kilometre menzil yapabilen bataryası sayesinde uzun yol sürüşüne de oldukça elverişli. Daha önce yaptığımız şu haberde, ülkemizdeki EV modellere bakıştaki en büyük problemin menzil ve şarj istasyonu eksikliği olduğunu da paylaşmıştık.

Galeri: DFSK Seres 3

Seres 3, araca takılması ve kullanılması oldukça basit ev tipi şarj kiti ile birlikte satışa sunulacak. Bu kit sayesinde model, 52.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryasını 8 saatte tam kapasiteye kadar şarj edilebilecek. Hızlı şarj ile ise, yüzde 20'den yüzde 80 şarj seviyesine ulaşmak sadece 50 dakika sürecek.

Ülkemizde tek bir donanım paketi ile satışa sunulacak Seres 3'ün boş ağırlığı 1.690 kilogram olarak belirlenmiş. Seres 3'ün elektrikli motoru toplamda 163 bg güç ve 300 Nm tork üretebiliyor. Modelin güvenlik donanımları arasında şerit takip sistemi, akıllı çarpışma önleme sistemi, elektronik stabilite kontrol sistemi, fren asistanı, çekiş kontrol sistemi, yokuş iniş ve kalkış sistemleri, anti patinaj, radar destekli fren sistemi gibi teknolojiler de bulunuyor.

Kabininde koltuk ısıtma, panoramik sunroof, navigasyon ve 360 derece panoramik park yardım sistemi kullanan Seres 3, ülkemizde 440.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.