Mitsubishi, geçtiğimiz günlerde yeni jenerasyon Outlander'ı tanıttı. Outlander mevcut jenerasyonuyla ülkemizde de satılıyor, fakat sadece benzinli motoruyla. Avrupa'da ise durum oldukça farklı. Çünkü Outlander, zannedilenden çok daha başarılı satış miktarlarına ulaşan bir plug-in hibrit versiyona da sahip.

Mitsubishi, Outlander'ın plug-in hibrit versiyonunun yeni neslinin ise biraz daha geç geleceğini de belirtti. Yani yeni nesil Outlander ile eski nesil Outlander PHEV, bir süre birlikte satılacak. Belirtilenlere göre de 2021 Outlander PHEV, %15 daha fazla batarya kapasitesi ile karşımıza çıkacak. Yani aracın 12 kWh'lık bataryası artık 13.8 kWh kapasitesinde olacak. Buna ek olarak aracın elektrik motorunun gücü de %10 oranında artırılmış.

Mitsubishi Outlander PHEV
Mitsubishi Outlander PHEV

Bu haberimizin konusu ise Outlander PHEV'in eski nesliyle Avrupa'da yakaladığı satış başarısı üzerine. Çünkü JATO Dynamics adlı güvenilir istatistik kuruluşundan gelen bilgilere göre Outlander PHEV, 2020 yılında 26.673 adet satmış. Bu da bu aracı Avrupa'nın 2020 yılında en çok satan plug-in hibrit SUV'si yapıyor. Tüm plug-in hibrit SUV otomobiller arasında ise bu araç, ikinci sırayı alıyor. İlk sırada ise Mercedes A-Serisi PHEV yer almış. Fakat aralarındaki fark da pek fazla değil.

Mitsubishi'nin 2013 yılından bu yana da 60'dan fazla ülkede toplam 270.000 adet Outlander PHEV satışı gerçekleştirdiği belirtiliyor. Bu da yine oldukça iyi bir satış miktarı olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu yılın bahar aylarında bir ufak model olan Eclipse Cross da bir plug-in hibrit versiyona kavuşacak. Yeni nesil Outlander PHEV'in ise ne zaman geleceği şu an tam olarak bilinmiyor.