Volkswagen, elektrikli otomobillerini ID adlı serisi altında topluyor. Bu seride bugüne kadar ID.3 ve ID.4 gibi modeller gördük. Hatta bunlardan ID.3, şu sıralar özellikle Avrupa'da satış rekorları kırıyor.

Volkswagen, bu elektrikli araç serisini daha da genişletmeye kararlı. Firma geçtiğimiz yıllarda orijinal Transporter'ın elektriklisi niteliğindeki ID Buzz konseptini göstermişti. Bu araç şimdilerde de seri üretim bir modele evriliyor diyebiliriz.

Çünkü Volkswagen ID Buzz'a ait bir prototip kısa süre önce, Polonya'da test edilirken görüntülendi. Bu görüntüler, Piotr Bonk adlı bir yerel takipçi tarafından kaydedildi. Araç, bir Transporter gövdesi altında test edildiği için de birçok kişinin dikkatini çekmeyebilir.

Galeri: VW ID Buzz, Transporter Gövdesi Altında Test Ediliyor

Fakat aracın bazı gövde detayları ve diğer prototiplerde de görülen plakası kendisini dikkatli gözler için ele veriyor diyebiliriz. Örnek vermek gerekirse de aracın A sütunu, ID Buzz konseptine çok benziyor.

Ayrıca Volkswagen ID.4 adlı elektrikli SUV modelinin prototipleri de zamanında Polonya sokaklarında görüntülenmişti. Yani Volkswagen'in elektrikli araçlarını genellikle o bölgelerde test ettiğini biliyoruz. Aynı şekilde ID.4 prototipleri de ilk zamanlarda tanınmamak için Opel Grandland SUV'sinin gövdesi altında test ediliyordu.