Tesla, Avrupa'daki Model S ve Model X fiyatlarını yükseltti. Bu artış ile birlikte Almanya'da giriş seviyesi bir Model S'in fiyatı 81,990€ (97.700$) oldu. Bu da modelin pek çok premium modelden pahalı olduğu anlamına geliyor.

Yaklaşık 5,000 Euro zam gören modellerdeki fiyat artışının arkasındaki sebep ise merak ediliyor. Aynı fiyat değişimlerinin satırları yazdığımız esnada Fransa ve İngiltere'de de yaşandığını söyleyelim.

Galeri: Tesla Model X: İlk Sürüş

Aynı Model S'in Amerika'da tam 67,920$'a satıldığını hatırlatmakta da fayda var. Hatta Tesla Kuzey Amerikalı kullanıcılarına bir de vergi indirimi sağlayabiliyor.

Electrek'teki dostlarımıza göre Avrupa'daki fiyat artışı her yerde sabit değil zira İspanya'daki fiyatlarda sadece 2,000 Euro değişim yaşandığı belirtilmiş. Buna ek olarak bahsi geçen zammın, 2021 yılının Mart ayında teslim edilecek modellere özel olduğu da ifade ediliyor.

Bu durum Tesla'nın modelleri yenilemek üzere olduğunun işaretçisi olabilir. Daha önce ortaya atılan iddialara göre iki model de yeni batarya ve teknolojilere kavuşacakları bir makyaj operasyonundan geçecek.