Tesla, geçtiğimiz hafta Model S ve Model X modellerini makyajlayarak güncelledi. Fakat bu araçların paylaşılan güncel iç mekan görüntülerinde alışılagelmiş direksiyon simidi tasarımından çok farklı direksiyon simitleri göründü. Çünkü araçlarda üst kısmı boş kalan yarım direksiyon simitleri bulunuyordu. 

İngilizcede "yoke" kelimesiyle tarif edilen bu yarım direksiyon simidi, adeta hava araçlarının kontrol mekanizmalarına benziyor diyebiliriz. Hatta birçok kişi Tesla'nın bu görüntüleri bilinçli olarak paylaştığını ve bu tasarımın bir şaka olduğunu bile düşündüler. Diğer yandan büyük bir çoğunluk da bu direksiyon simidi tasarımının güvenlik anlamında zaafiyetlere yol açacağını ve birçok ülkede onay almayacağını düşünüyordu.

The Sunday Times adlı kaynağın haberine göre de U şeklinde bir direksiyon simidi, İngiltere'de yasal durumda. Yani İngiltere'de karayolu trafiğinden sorumlu gerekli kurumlar bu şekilde direksiyon simidine sahip araçların trafiğe çıkması için onay veriyor. Aynı kaynak, hatta bu direksiyon simidinin tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yasal olacağını da belirtiyor.

ABD'nin Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi Kurumu (NHTSA) ise bu konuda Avrupa kurumları kadar anlayışlı değil desek yanlış olmaz. Çünkü NHTSA, net bir cevap vermedi ve Tesla ile görüşülerek bu direksiyon tasarımının detaylarının öğrenileceğini belirtti.

Ayrıca Avrupa'da her ne kadar bu direksiyon simidi tasarımı yasal olsa da Tesla, bilgi eğlence sistemi üzerinden oyun oynanmasına da izin verdiği için bu konuda da çeşitli araştırmalara tabi tutulabilir.