Amazon.com ve Ford tarafından desteklenen elektrikli otomobil üreticisi Rivian, Eylül ayında halka arz edilebilir. Automotive News Europe'un haberine göre üreticinin değeri 50 milyar doları aşacak.

Meslektaşlarımızın firmanın içerisindeki kaynaklardan aldığı bilgilere göre üretici, bu yıl içerisinde borsaya giriş yapmayı istiyor. Öte yandan şu noktada kesinleşmiş bir şey yok ve bu halka arz işlemi 2022 yılına da sarkabilir. Kaynakların ifadelerine göre Rivian'ın yöneticileri şu sıralarda çeşitli bankalar ile görüşerek işlemi sorunsuz şekilde tamamlamak için çalışıyor.

Galeri: Rivian R1T

Rivian'ın şimdiye dek 8 milyar dolar değerinde yatırım aldığının altını çizmekte fayda var. R1T ve R1S adı verilen SUV ve pickup modelleri ile ciddi başarı yakalaması beklenen markanın 50 milyar dolar gibi bir hacimle halka arz edilmesi, EV tarihine geçecek.

Ocak ayında 27.6 milyar dolarlık desteğe ulaştığı ifade edilen elektrikli otomobil üreticisi, aynı ay içerisinde T. Rowe Price Grubu tarafından da 2.65 milyar dolarlık bir destek almıştı. 3.600 kişilik bir istihdam sağlayan Rivian, iki farklı ofise ve Illinois'de bulunan bir fabrikaya sahip.

Rivian'dan ise henüz halka arz iddiaları ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Hatırlarsanız üretici daha önce R1T isimli pickup modelinin First Edition versiyonlarının tamamının tükendiğini de açıklamıştı.