Gün geçmiyor ki yeni bir Apple iCar (yani Cupertino merkezli firmanın üreteceği söylenen otomobili) söylentisi ortaya atılmasın. Hyundai Motor Group ile imalat için görüşmeler hâlinde olduğu söylenen Apple, Automotive News'un haberine göre Koreli üreticiyle anlaşamamış.

Ocak ayında Kaliforniyalı teknoloji devi ile görüşme hâlinde olduğunu doğrulayan Hyundai, Automotive News'un iddiasına bakılırsa yatırımcılarına "Apple ile otonom araç gelişimi hakkında görüşmemiz yoktur." şeklinde bir açıklama yapmış.

Galeri: Motor1 Apple Car render

Anlaşmazlığın hangi taraf dolayısıyla çıktığı ise bilinmiyor. Söylenene göre Hyundai yönetim kurulunun bir kısmı, durumun Foxconn ile yapılan fason üretim anlaşmasına benzeyeceğinden çekinmiş.

Ocak ayında çıkan iddialarda Apple iCar'ın (ismi kesin değil) KIA tarafından Georgia eyaletinde bir tesiste üretileceği öne sürülmüştü. Hatta iki firmanın bir araya gelip 2022'de konsept model tanıtacağı; bundan 2 yıl sonra da aracın satışına başlanacağı belirtilmişti.

Görüşmelere dair iddialar ortaya yeni çıkmış olsa da Automotive News, Reuters'ı kaynak göstererek iki şirketin 2018'den beridir temas halinde olduğunun altını çiziyor.

Şu anda Apple hâlâ elektrikli otomobil projesi üzerinde çalışan küçük bir mühendis ekibine sahip. İddialara göre takım içinde eski Tesla mühendisleri de yer alıyor. Eğer proje gerçekten de hayata geçerse Apple iCar'ı 2024 ile 2028 arasında görmemiz olası duruyor.

Apple'ın Hyundai'den önce Volkswagen Group ile iletişim hâlinde olduğu ve projede Alman markayla birlikte çalışmak istediği de söylentiler arasında. Cupertino'daki teknoloji merkezinde kullanılmak üzere üretilecek elektrikli ve otonom Transporter ile başlaması öne sürülen ortaklık hakkında hiçbir resmi açıklama çıkmadı.