Rimac, üretim versiyonu C_Two'nun örtüsünü resmen kaldırmamış olsa da aracın üretim sürecine bizleri de ortak etti. Neredeyse bir yıldır her hafta araç hakkında güncellemeler yayınlayan Hırvat üretici, artık aracın üretim aşamasının son noktalarına geldi. Elektrikli hiper otomobilin son rüzgar tüneli testlerini gerçekleştiren üretici, bu süreç hakkındaki detayları paylaşmayı da ihmal etmedi.

Yüzlerce test ve simülasyon sayesinde C_Two'nun aerodinamik verimliliğini yüzde 34 oranında artıran marka, C_Two'nun ilk konsept modelinden artık çok daha uzakta olduğunu ifade ediyor. Aracın soğutma sistemleri üzerinde de yoğun mesai harcayan geliştirici, en optimum ısı iletkenini bulabilmek adına da pek çok test gerçekleştirmiş. Yine de elektrikli otomobillerin bu sistemlere çok fazla ihtiyaç duymadığını hatırlatmak gerek.

Galeri: Rimac C_Two Aerodinamik Testler

C_Two'nun aktif aerodinamik parçalara sahip olduğunu da belirtelim. Ön splitter, yan paneller ve arka kanat üzerinde bulunan bu sistemler aracın aerodinamik performansını artırabilmesi adına testlerden geçti. Tamamen elektrikli aracın performansını önemli şekilde etkileyecek bu sistemler, Rimac'ın C_Two konsepti ile ortaya koyduğu iddiaları da gerçekleştirmesine olanak sağlayacak. Markanın ifadelerine göre C_Two, 0-100 km/sa hızlanmasını 1.9 saniyede tamamlayabilecek.

Aracın dört elektrikli motorunun 1.930 bg güce yakın bir çıkış gücü üretmesi bekleniyor. Rimac CEO'su Mate Rimac, aracın üretim versiyonunun isminin de yakın zamanda açıklanacağını ifade etmişti. Bu yıl içerisinde resmen tanıtılacak model sadece 150 adet üretilecek.