Ekip olarak bizlerin de merakla beklediği McLaren modelinin resmi çıkış tarihi açıklandı. Aradan geçen uzun bir sürenin ardından "yepyeni bir model" olarak karşımıza çıkacak Artura, 570S'in devamı niteliğinde olacak. Üreticinin patronu aracın "her ince detayının" sıfırdan üretildiğini hatırlatırken, platformu ve hibrit ünitesinin de Artura'ya özel olarak geliştirildiğini vurguluyor.

Elimize ulaşan patent görüntüleri ise dış tasarımın, McLaren'in tasarım dilini kullanacağına işaret ediyor. Modelin tüm detaylarını öğrenebilmek için geri sayıma başlamış durumdayız. Markanın açtığı yeni dijital websitesi sayesinde erişebileceğimiz canlı yayın 16 Şubat tarihinde başlayacak. İngiliz üretici yayının "artırılmış gerçeklik" ile karşımıza çıkacağını da belirtmiş -ki bu da merakımızı cezbeden detaylar arasında.

McLaren Artura Teaser'ları

McLaren'in ilk seri üretim hibrit modeli çift turbolu V6 motoru bir elektrikli ünite ile harmanlayacak. Üretilen tüm gücü arka aksına aktaracak olan Artura'nın, 32 kilometrelik sadece elektrikli menzile sahip olması bekleniyor. McLaren'in "McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA)" adını verdiği yeni platform, bataryaların ekleyeceği ekstra ağırlığı nötrlemeye yardımcı olacak.

Arturo'nun bu hibrit ünitesinin en az 600 bg güce sahip olacağına inanıyoruz. Elektrikli motor ile birlikte gelecek ani tork çıkışı da, yine bataryaların ekleyeceği ekstra ağırlığın efektlerini sıfırlayacaktır.

McLaren'in yıllar içerisinde, uzun süredir kullandığı numaralı model isimlerine veda projesinin yeni ayağı Artura olacak. Senna, Elva ve Sabre ile birlikte projeyi son hızıyla sürdüren İngiliz üretici, Artura'nın kompleks güç ünitesi ile "McLaren DNA'sını" koruyacağının da altını çiziyor.