Tesla Roadster'ın uzun zamandır merakla beklenen ikinci jenerasyonu, nihayet önümüzdeki yıl üretime alınacak gibi görünüyor. Firmanın CEO'su Elon Musk, inanılmaz derecede hızlı olacak bu elektrikli roadster aracın mühendislik aşamalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve 2022 yılında üretime alınabileceğini açıkladı.

Bu açıklamanın ardından da bu yıl içerisinde aracın seri üretime hazır versiyonlarını görme beklentimizin oluştuğunu söyleyebiliriz. Zaten Elon Musk'ın açıklamalarının devamında da bu durum doğrulandı ve önümüzdeki yaz aylarında bu şekilde versiyonlar görebileceğimiz söylendi. 

Galeri: Günün Sürprizi; Tesla Roadster 2! Rekorlar Darma Duman

Dün tanıtılan 2021 Tesla Model S Plaid'de de gördüğümüz 3 elektrik motorlu düzenin (2 adedi arka aksta, 1 adedi ön aksta) Roadster modelinde harika işler çıkaracağı da düşünülüyor. Elon Musk, Roadster'da bu sistemin kullanılacağını ve gelişmiş batarya sisteminin de buna eşlik edeceğini de belirtiyor.

Tesla Roadster'ın ikinci jenerasyonunun bugüne kadarki en hızlı Tesla modeli olacağının söylenmesi ise bizleri fazlasıyla heyecanlandırıyor. Çünkü hâli hazırda dün tanıtılan 2021 Tesla Model S Plaid'in bile 1.99 saniyelik inanılmaz bir 0-100 km/s hızlanma süresi söz konusu. Yani Tesla Roadster'ın sunacağı hızlanmanın adeta dünya dışı olacağını da şimdiden tahmin edebiliyoruz. Tesla Roadster'ın bugüne kadar birden fazla kez ertelenme sebepleri arasında ise Tesla Model Y adlı kompakt crossover modelin araya alınması gibi şeyler etkili olmuştu.