Adını ilk kez geçtiğimiz yıl duymaya başladığımız J-Pace, 2019 yılının Temmuz ayında Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri'nin jürilerine gösterilmişti. Auto Express'teki dostlarımızın iddialarına göre Jaguar, yeni elektrikli SUV'si olacak modelin son dokunuşlarını yapmaya hazırlanıyor. I-Pace'in üstüne yerleşecek olan model, Tesla Model X'e direkt rakip olacak.

İngiliz üretici, eski Renault CEO'su Thierry Bollore'nin başa geçmesi ile birlikte adeta bir elektrikli devrim yaşadı. İddialara göre Bollore; Jaguar'ı, Tesla ve Polestar karşısına çıkacak bir üretici olarak hayal ediyor.

Bollore ve Jaguar'ın yeni projesi J-Pace ile ilgili ise ortalıkta pek fazla bilgi yok. Fakat meslektaşlarımızın İngiliz markanın içinden aldığı bilgilere göre elektrikli SUV, yeni nesil XJ ve Range Rover modellerinin de omurgası olan MLA platformunu kullanacak. Bu platform benzinli, dizel, PHEV ve tamamen elektrikli otomobillerde kullanılması için tasarlanmış durumda.

Jaguar'ın Castle Bromwich fabrikasında üretilecek olan model, Tesla Model X'e de rakip olmayı planlıyor. İddialara göre Jaguar mühendisleri J-Pace'ten en az 482 kilometre menzil bekliyor olacak. Öte yandan MLA platformunun tanıtımında altyapının 100 kWh'lık batarya hacmini destekleyeceği ifade edilmişti. Yani bahsi geçen menzil beklenenden çok daha fazla olabilir.

Şimdilik aracın çıkış tarihi hakkında da net bir bilgi bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl ortaya atılan iddialara göre J-Pace en erken 2021 yılında piyasaya sürülmüş olacaktı. Fakat pandemi ve salgın süreci bu çıkış tarihini bir hayli değiştirmiş gibi görünüyor. Aracın önümüzdeki sene içerisinde tanıtılmasını ve 2021 yılının sonlarında ya da 2022 yılının ilk günlerinde bizlerle olmasını bekliyoruz.