Audi e-tron GT'nin lansman tarihi nihayet açıklandı. 9 Şubat 2021'de yüzünü gösterecek olan otomobile dair son teaser, markanın tasarım departmanı patronu Marc Lichte'den geldi.

"E-tron GT bir gran turismo. Bu tabir orijinal olarak uzun mesafeli yarışlara çıkan spor otomobiller için kullanılırdı." diyor Lichte ve ekliyor: "GT modelleri bu yüzde safkan spor otomobillere göre daha konforlu yapıları ve daha geniş kabinleriyle öne çıkarlar. Tamamen elektrikli bir gran turismo olan e-tron GT, bu denge işini gücün yanına akıllıca düşünülmüş verimlilik çözümlerini de ekleyerek sağlıyor."

Galeri: Audi E-Tron GT teaser

Lichte, e-tron GT'nin formu oluşturulurken temel taş olarak düşük hava sürtünme katsayısını seçtiklerini söylüyor ve menzil arttırmakta kendilerine yardımcı olduğunu söylüyor. Audi'nin yeni tasarım dilini taşıyacak olan sedan, markanın EV geleceği için de önemli olacak.

"Sürdürülebilirlik ilk fikirle başlar ve tasarımla ifade edilebilir. Bu yüzden e-tron GT elektronik ulaşımın lüks kısmını algılamamızda da mihenk taşı görevi görüyor."

Audi'nin elektrikli güç ünitesinin paketlenmesi, daha büyük ve içten yanmalı motora sahip modellerle aynı iç mekânı sunmasını sağlamış. Lichte, kabini sürücü odaklı ve "heykel misali" olarak tanımlıyor. Sürdürülebilirlik açısından Audi, deri döşeme yerine geri dönüştürülebilir materyaller kullanmış.

Daha fazla performans isteyen müşteriler içinde e-tron GT'nin RS versiyonu sunulacak. Durur hâlden 100 km/h sürate 2,88 saniyede ulaşan makinenin çeyrek mil derecesi ise 10,94 saniye olarak açıklandı.

e-tron GT, 9 Şubat'ta yapılacak lansmanından sonra çok geçmeden satışa sunulacak. ABD'deki müşteriler ise araca 2021'in ikinci yarısında kavuşacak.