Hyundai'den ayrılarak bir marka hâline gelen ve ABD gibi ülkelerde önemli başarılar elde eden Genesis, şimdilerde ise tamamen elektrikli yeni bir model hazırlığında. Aracın kamuflaj miktarı ise bir hayli yoğun, hatta içerisinde sahte paneller bile var gibi görünüyor.

Bu yoğun kamuflaja rağmen biraz yorumlamaya çalışırsak, aracın ön yüzüne baktığımızda far kısmının diğer Genesis modellerindekine benzer olduğunu görüyoruz. Kamuflajın ön tampon kısımlarındaki yuvarlak delikler ise muhtemelen sensörler için bu şekilde açılmışlar. Yani aracın gelişmiş sürüş asistanı sistemlerine sahip olacağını şimdiden anlayabiliriz. Her ne kadar sahte gövde parçaları bulunuyor olsa da çamurlukların şişkin olduğunu da düşünüyoruz.

Galeri: Genesis Elektrikli Crossover Casus Fotoğrafları

Yandan bakıldığında ise arkaya doğru eğilen ve coupe görünümü katan tavan yapısı, arka kısımda yükselmeye başlayan omuz çizgisi gibi kısımlar da açıkça görülüyor. Bu detaylar sonucunda da araç oldukça sportif bir yapıda diyebiliriz. Aracın jantları da yine bu sportif yapıyı tamamlıyor. Tabii bu jantlar seri üretim modelde yer alacak jantlar mıdır bunu bilemeyiz. Arka kısımda da iki parçaya ayrılmış olan ve diğer Genesis modellerinde de gördüğümüz stop tasarımını kamuflajın altından görüyoruz.

Genesis, bu elektrikli crossover modelini 2021 yılı içerisinde resmi olarak tanıtacağını da belirtiyor. Hyundai ve Kia modellerinin bazılarında da görülen Electric-Global Modular Platform adlı platformu kullanacak olan aracın, 500 km'ye kadar menzil sunabileceği ve sadece 5 dakika içinde 100 km'lik menzil kazanacak kadar şarj olabileceği de belirtiliyor. Genesis'in bu araçtan sonraki planı ise tamamen elektrikli bir G80 sedan gibi görünüyor.