Vietnamlı yeni bir otomobil markası olan Vinfast, ilk modelleri olan Lux A2.0 sedan ile Lux SA2.0 SUV'yi 2018 Paris Otomobil Fuarı kapsamında göstermişti. Bu araçların her ikisi de BMW'nin eski platformlarını kullanıyordu. (F10 5 Serisi ve F15 X5'in platformları.)

Ayrıca bu araçlar elektrikli araçlar da değillerdi. Fakat Vinfast firması, bu araçları ilerleyen zamanlarda elektrikli araçlara dönüştürme planının olduğunu o zaman belirtmişti. Bugün yani o tanıtımdan 3 yıl sonra ise Vinfast, 3 adet tamamen elektrikli crossover modelini tanıttı. Bunlar VF31, VF32 ve VF33 olarak adlandırılan 3 adet model oldu. Araçların segmentleri ise sırasıyla C-D-E şeklinde.

VinFast VF31

VinFast VF31
VinFast VF31 İç Mekan

Bu 3 model arasından en ufak olanına yani VF31'e baktığımızda bu aracın satışa çıkacak ilk Vinfast modeli olacağının açıklandığını görüyoruz. Tabii aracın satışa sunulduğu ilk ülke, anavatanı olan Vietnam olacak. Fakat bu aşamada VF31'in, diğer büyük 2 model gibi farklı ülkelerde de satılıp satılmayacağının henüz belli olmadığını da belirtmiş olalım. 200 beygir civarı güce sahip olacağı belirtilen aracın 42 kWh'lık bir bataryaya ve 300 km civarı bir menzil değerine sahip olacağı da açıklananlar arasında.

VinFast VF32

VinFast VF32
VinFast VF32 İç Mekan

VF32 adlı bir üst segment modelde ise 400 beygir civarı bir güç ve 90 kWh'lık daha büyük bir batarya bulunacağı belirtiliyor. VF33 adlı en üst segment yani E-SUV segmentindeki Vinfast modelinin ise VF32 ile eşzamanlı olarak tanıtılacağı, benzer bir güç değerine sahip olacağı fakat 106 kWh'lık daha da büyük bir batarya ile geleceği de açıklanıyor. Bu en üst seviye modelin 550 km civarında bir menzil değerine sahip olacağı belirtiliyor.

Bu üç modelden VF31'in sadece Vietnam'da, VF32 ve VF33'ün ise Vietnam dışı bazı ülkelerde satılacağı da basın bülteninden anlaşılıyor. Bu ülkelere ABD, Kanada ve bazı Avrupa ülkeleri örnek verilebilir. Bu araçların ilk teslimatlarının 2022 yılında gerçekleşeceği de belirtiliyor. Firma, araçlarının üst seviye donanım paketlerinde ikinci ve üçüncü seviye otonom sürüş özellikleri sunacağını da belirtiyor.