Tesal CEO'su Elon Musk Tesla'nın ana planının ikinci kısmını açıkladığında Model 3 sonrasında bir ufak SUV, TIR ve pikap araçların da üretimini yapıp yayılacaklarını anlatmıştı. Okumak isteyenleri şöyle alabiliriz.

Şimdi ise öğrendiğimize göre bu Tesla TIR'ın tanıtımı Eylül ayında (Model 3 teslimleri başladıktan sonra) gerçekleşecek ve üzerinde çalışmalarda bir hayli yol kat edilmiş bile. Öyle ki bu TIR'ın hatlarını genel olarak gizleyen bir 'teaser' resim ilk kez paylaşıldı.

Elon Musk'ın trafik sorununu çözmek için şehirler altına 3 boyutlu şehirler açma amacı ile başlattığı yeni tünel kazma şirketi 'Boring Company'i tanıttığı TED konuşmasında bahsettiği TIR bütün dizel tır rakiplerini tabii de verim ve tork anlamında geriide bırakıyor. Öyle ki Elon bu TIR için 'spor otomobil gibi kullanılabiliyor' demiş.

Tesla'nın TIR üretme hayallerine büyük nakliyat devlerinin gülmemesi gerektiğini analistler daha önce uyarmıştı. Gerçekten de uzun yol soru işaretini TIR'ların çektiği dev yükler ile nasıl aşacaklar bilemesem de nakliyat firmalarının en büyük iki kaleminin yakıt ve şöför olduğunu düşünürsek potansiyel dev. Tesla'nın tır tasarımını, batarya kapasitesini, şarj çözümlerini görmek enteresan olacak. 2020'lere doğru insansız sürüşe geçilince nakliyat sektöründe ciddi değişimler görmemiz olası. Zira paylaşılan teaser resimde de yan aynaların olmaması TIR'ın ilk hali ile tamamen şöförsüz gelebileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor.