Bilebileceğiniz üzere seri üretimi yapılan (modifiye olmayan) otomobillerin en 'serisi' Tesla Model S P100D. Tekerleklere anında 740 beygirin üzerinde güç ve insanlık dışı torku elektrikli motorun sıfır devirde maksimum güç yetisi ile yansıtabilen geniş aile sedanı, 0-60 mil hızlanmasını 2.5 saniyede tamamlayabiliyor. Aynı sürüş aksamını paylaşan Tesla Model X P100D SUV ise dünyanın en seri SUV'si. 0-60 mil hızlanmasını 2.9 saniyede tamamlayabiliyor. En azından tamamlayabiliyor-du.

Daha önceden haberini yaptığım gibi yazılım güncellemesi sonrası bir 'Easter Egg' ile P100D araçların performansının artacağını Elon Musk twitter'dan paylaşmıştı. Yani dünyanin en seri otomobilleri artık daha seri oldu.

Elon Musk'ın tweetine göre iki otomobilde de 0-60mil rakamlarında 0.1 saniyelik bir iyileştirme olacak. Yani Model S P100D 2.4 saniye, Model X P100D 2.8 saniyede 0'dan 98km/h hıza çıkacak. Tesla Model S için verilen çeyrek mil rakamı ise 10.6 saniye. Easter Egg öncesi kaydedilen en hızlı Model S P100D çeyrek mil rakamları 10.75 civarlarındaydı.

Easter Egg hala keşfedilmedi ancak keşfedildiği anda paylaşacağız. Önceki tweetlerinde Elon "Araba aslında solak değil." diyerek 'Princess Bride' filmine atıfta bulunmuştu. Filmde korkulan korsan Roberts ile Inigo birbirleriyle bir süre sol elleri ile savaşıp aslında güçlü elleri olmadığını ve sağlak olduklarını açığa çıkartıyorlardı. Tesla bu tarz popüler kültür göndermelerini seviyor dolayısıyla bir ipucu olabilir. Bu arada internette dönen geyiklerde P100D sahiplerine önerilen yeni Tesla ürünü;

Dünyanın En Seri Otomobili İnternetten Gelen Güncelleme İle Artık Daha Seri

Elektrikli Otomobil Potansiyeline Hala İkna Olmayanlar İçin;

Hala eğer elektrikli otomobil potansiyeline ve elektrikli motor avantajlarına ikna olmayanlar, ya da 4 kapılı, en ekonomik ve kullanışlı büyük aile sedanının 'hiper spor' kullanışsız ve kullanımı pahalı otomobil performanslarını geçmesi hala benzin ve içten yanmalı motorların bittiğine ikna etmediyse o kişilere aşağıdaki listeyi gösterebilirsiniz. 0-100km/h hızlanmaları ve ABD fiyatları; (Bu fiyat farkları Türkiye için daha da açılıyor. Tesla için ÖTV %3 ile %15 arası değişirken diğerlerinin hepsinde %145, yani makas görünenden kat be kat daha fazla)