Gerçekten gelecekte yaşıyoruz. Tesla dün gece fabrikalarından bundan sonra çıkacak her otomobilin, Model 3 dahil olmak üzere, tam otonom sürüşü mümkün kılacak yeni donanım ile çıkacağını duyurdu. Yazılımın tamamen hazır olması, gerekli izinlerin alınması ile arabaya belki de alkollü binip arkaya oturarak "Beni eve götür" diyerek yolculuğun nerede olursanız olun tadını çıkartmak ya da arabayı bulunduğunuz yere çağırmak belki birkaç yıl sürecek ancak aynı Autopilot'ta olduğu gibi tüm özellikler hazır oldukça internet üzerinden yavaş yavaş dağıtılacak.

Elon Musk önceden de kendini kullanabilen tam otonom arabalar insanların düşündüğünden daha erken gelecek diye demeçler veriyordu ancak gerçekten bu kadar erken beklemiyorduk. Dünya, her anlamıyla değişmek üzere.

Bu sabah da Tesla ellerindeki mevcut beta yazılımın otonom sürüş anlamında yapabildiklerini gösterdiği bir video yayınladı.  Videodaki her şey gerçek. Yorum sizin.


Gerçekten inanılmaz. Video sonrası Elon Musk'tan gelen birkaç tweet ise şöyle;

  • Tesla kendini kullanıyor, otobandan ara sokağa, sahibini bıraktıktan sonra da park yeri arıyor.
  • Park yeri ararken araba oraya park etmenin yasak olup olmadığı ile ilgili işaret arıyor, bu sebepten engelli yerine park etmedi.
  • Arabayı tekrar istediğinizde telefonunuzdan "Çağır" tuşuna basıyorsunuz ve sizi gelip buluyor, ülkenin diğer ucunda bile olsanız.
  • Metal yılan şarj kablosunu kullanarak :)