Tanıtımından bugüne geçen yaklaşık 3 aydır Tesla Model 3'ü Gigafactory'de MotorTrend çekimi haricinde hiç görmemiştik. Ta ki dün Palo Alto'da (Tesla'nın Fremont fabrikasının yarım saat uzağında) iki adet Model S arasında otobanda giderken yakalanana kadar.

Aşağıdaki videoda izleyebileceğiniz gibi Tesla Model 3'ün sokaklarda testine başlamış. Ancak videodaki siyah mat Model 3 çok büyük ihtimalle tanıtımda kullanılanlardan birisi. Zira kapı kolları da Model S'in kapı kollarından. Model 3'te kullanılacak kapı kolları daha basit bir prensip ile, elektrikli olmayan, "L" şeklinde kollar olacak.

Yine de Model 3'ü sokaklarda görmek heyecanlandırıcı.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 Tesla'nın kuruluştan beri hedefi olan kitlelerin kullanabileceği ucuz elektrikli araba. 35,000$ başlangıç fiyatına sahip 4 kapılı sedanın giriş modeli tek şarj ile 340km gidebilecek ve 2017 sonunda ABD'de ilk teslimlerine başlanacak. Türkiye'ye gelmesinin 2018 sonunu bulacağını tahmin ediyoruz. Detaylı bilgiye Model 3 sayfasından erişebilirsiniz. Bugüne kadar Tesla Model 3 için 400,000'den fazla ön sipariş aldı.

Güncelleme;

Bu videonun ortaya çıkmasının bir gün sonrasında bir Tesla servisinde aynı arabanın üç resmi daha çekildi. Bu resimlerde aynı tanıtımda olduğu şekilde Model 3'ün bitmemiş içini (ki bu iç tasarımın tamamen değişeceği biliniyor) bagajı açık halini ve arkadan bir resmini daha görebiliyoruz.

Tesla Model 3 Prototipi Sokaklarda
Tesla Model 3 Prototipi Sokaklarda
Tesla Model 3 Prototipi Sokaklarda