Motor1 Türkiye ve E-Garaj ortaklığıyla yakın zaman önce elektrikli araçları konu alan harika drag ve rolling yarışları, fren ve geyik testleri gibi çekimler yapıldı. Bunlar da montaj aşamaları bittikçe yayınlanmaya başladı. Bunlardan yayınlanan en sonuncusu ise Emir Tunçyürek'in YouTube kanalında yer aldı.

E-Garaj'ın kurucu ortaklarından olan ve daha önceden YouTube kanalının ismi TeslaTurk olan Emir Tunçyürek'in anlatımını yaptığı bu videoya baktığımız zaman, 6 adet Tesla markalı elektrikli aracın drag yarışı için havalimanında yan yana konumlandığını görüyoruz.

Araçlara sırasıyla bakacak olursak kırmızı renkli aracın 2017 model bir Tesla Model S P90D olduğunu görüyoruz. Onun hemen yanında ise 2018 model bir Tesla Model S P100D yer almış. Üçüncü sırada 2015 model bir Tesla Model S P85D, dördüncü sırada 2016 model bir Tesla Model S P90D, beşinci sırada 2017 model bir Tesla Model S P100D ve son olarak da 2016 model bir Tesla Model X P90D'yi görüyoruz.

Yani bu yarışta kısaca farklı batarya boyutlarına ve farklı performanslara sahip 5 adet Tesla Model S ile 1 adet de Tesla Model X yer alıyor. Sözü daha fazla uzatmadan sizleri o ilginç sonuçların ortaya çıktığı ve drag yarışlarıyla meşhur CarWow'u aratmayan harika drag yarışı videosuyla başbaşa bırakalım.

Daha uygun fiyatlı elektrikli araçlarla gerçekleştirdiğimiz drag ve rolling yarışlarını da izleyin!